preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Logo škole

Moto škole

NE TREBAJU SVI BITI ODLIČNI UČENICI

ALI BI SVI TREBALI POSTATI ODLIČNI LJUDI.

Korisni linkovi
E-Dnevnik

Obrazovanje

 • Bug
 • Drvo znanja
 • Priroda
 • MAK
 • Hrčak


IN MEDIAS ReStart

    

ISE PROJEKT

E-dnevnik

Vijesti

#CodeWeek

U tjednu 10.-25. listopada 2020. u našoj školi, uz voditeljstvo učiteljice Željane, je obilježen CodeWeek na temu "Programiranje bez elektroničkih uređaja".

Učenici izborne nastave informatike 1.-4. razreda matične škole, PŠ Veli i PŠ Nerezine su tako kroz igru, grupni rad, suradnju i natjecanje razvijali algoritamski način razmišljanja i upoznali se s programiranjem.


Europski tjedan programiranja je društvena inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Obilježio se od 10. do 25. listopada 2020.

Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako radi tehnologija te razvijemo vještine i sposobnosti u istraživanju i promišljanju.

Europski tjedan obilježen je i u našoj školi uz vodstvo Željane Ivanišević, učiteljice informatike.  Planirani događaj upisan je u kartu Europe u razdoblju od 16. do 22. listopada. Tema događaja bila je „Programiranje bez elektroničkih uređaja“.

U tjedan programiranja uključeni su učenici koji polaze izbornu nastavu informatike u razrednoj nastavi. Programirali su učenici 1., 2., 3., 4. razreda Matične škole i Područnih škola Veli i Nerezine.

Učenici su u svojim razredima bili podijeljeni u dvije grupe. Svaka je  grupa morala osmisliti kretanje „Robota“ (učenik) po označenim poljima kako bi došao do olovke koja se služi u korištenju prijenosnog računala (tableta).