preskoči na sadržaj
Inspiring Science Education

Od početka školske godine 2013./2014. naša škola je uključena u projekt "Inspiring Science Education" (tj. "Popularizacija znanosti u obrazovanju").

Cilj projekta ISE, kojeg financira EU, je popularizacija znanosti i prirodoslovnih predmeta korištenjem postojećih resursa za e-učenje.

Ovim projektom razvit će se jedinstvena baza digitalnih resursa i alata koji se temelje na problemskoj nastavi, a uključuju online laboratorije, napredne tehnološke aplikacije, obrazovne repozitorije i portale. Kroz projekt će nastavnici imati priliku educirati se za korištenje informacijsko komunikacijske tehnologije, inovativnih alata, resursa i metoda, razviti scenarije učenja (tj. pripreme za sat) te povezati nastavnike, donosioce odluka, učenike i roditelje diljem Europe u online zajednicu. Na projektu sudjeluje 30 partnera iz 15 europskih zemalja, među kojima je i CARNet, a u projekt će se uključiti 5000 škola od kojih 313 iz Hrvatske.

Prva vizionarska radionica

U sklopu projekta "Inspiring Science Education" održana je 3.prosinca 2013. Prva vizionarska radionica videokonferencijskim spajanjem sa sedam udaljenih lokacija: OŠ Šećerana, Veleučilište Požega, CARNet Zagreb, OŠ Ljubo Babić Jastrebarsko, OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj, OŠ Brodarica i CARNet Split. CARNet je ovom radionicom okupio više od 80 sudionika iz 7 znanstveno-istraživačkih ustanova, 11 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, predstavnika Agencije za odgoj i obrazovanje i predstavnika CARNeta. Iz naše škole sudjelovalo je 7 nastavnika.

Ciljevi prve vizionarske radionice bili su upoznavanje sudionika s projektom i njegovim ciljevima, predstavljanje došadašnjih primjera dobre prakse i poticanje korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u poučavanju prirodoslovnih predmeta te stvaranje suradničkih online zajednica koje će povezati znanstvenike i nastavnike.

Sudionici su imali priliku predstaviti i svoja razmišljanja o potrebama, željama i mogućnostima za njihovo aktivno sudjelovanje u daljnjim projektnim aktivnostima. Naša škola je prikazala primjer kako je kroz kviz "Lošinj me oBORio s nogu" u kojem su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda spojila informacijsko komunikacijsku tehnologiju i prirodoslovne predmete.

TražilicaKalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Zahvala

Svi učenici i djelatnici škole posebno se zahvaljuju za donaciju ili poseban doprinos školi:

Primorsko - goranska županija

Grad Mali Lošinj

Croatia osiguranje

Jadranka d.d.

Udruženje obrtnika Cres-Lošinj

Društvo "Naša djeca" Mali Lošinj

Rotary Club Mali Lošinj

Udruga "Mali greben" Veli Lošinj

Morus Alba Mali Lošinj

"Radnik" Križevci

GP Krk

HRT Zagreb

Erste banka - poslovnica Mali Lošinj

Budinić Ivan

Mikuličić Tanja

dr. Mikuličić Dionizije

Jokić Branko

Nikolić Ljubica

Lječilište Vei Lošinj

Dom za starije i nemoćne osobe Marko A. Stuparić

Starčević Alen

Taxi "Neno"

Lošinjski muzej

Gradska knjižnica Mali Lošinj

Javna vatrogasna postrojba

Poštanski ured u Malom Lošinju

Jure Krstanović

Miomirisni vrt

Plavi svijet

Centar Idem i ja

Andrea Čulmanova

Tamara Karleuša

Caritas

Građani Lošinja - Akcija Advent

Udruga Mali Greben

Jurčević Damjan

preskoči na navigaciju